Tak, tak - albowiem Battlecruisery w pierwszej części gry były przeźroczyste i doskonale było widać znajdujące się pod nimi jednostki naziemne .Totalna paranoja.
o do odróżniania jednostek od otoczenia, to 2-3 dni grania wystarczą, żeby dało radę ogarnąć co się dzieje na ekranie. Alternatywą jest ustawienie najniższych detali (ja tak zrobiłem, chociaż to bardziej kwestia sprzętu; nie zmienia to faktu, że i tak grałbym na low).
W angielskiej wersji Protossi brzmią jak Protossi.
A co do Twojego ogarnięcia, to wystarczy zbindować jednostki latające pod inny klawisz i ustawić je OBOK armii naziemnej zamiast NAD nią.
Historia mimo wszystko jest dobra. Nie ma rzeczy wyssanych z palca i wszystko jest logiczne i ma sens (jak ktoś się ze mną nie zgadza, to zapraszam do przedstawienia konkretnych argumentów).
Witam, jestem nowy na forum. Mam pytanie związane ze Starcraftem, czy opłaca się zaczynać grać w SC+BW? Czy ludzie jeszcze w to grają (BN, iCCup), czy są organizowane jakieś mistrzostwa świata w SC? Niestety aktualnie nie mogę grać w SC2 (komp mi na to nie pozwala, a na Xboxa 360 nie ma Starcrafta 2:( ) Dlatego chciałbym na razie w jedynkę pograć.