A więc pograłem kilka dni i mogę już co nieco powiedzieć o becie
. Na wstępie powiem, że z powodów technicznych na razie grałem na ustawieniach Low
. Ale mimo to gra zrobiła na mnie wrażenie.
Najlepiej grało mi się Protossem. Według mnie ta rasa jest najlepiej zbalansowana, najlepiej wygląda i jest najbardziej klimatyczna.
U Terran również bez większych zarzutów, klimatem podobny do jedynki (tylko ta muzyka - przesadzona). Mam wrażenie, że jakoś mało jednostek ma możliwość atakowania jednostek powietrznych.
Zergami grałem najkrócej ze względu na to, iż gra mi się przy nich zacinała
. W tej rasie zauważyłem też najwięcej zmian odnośnie jedynki. Trochę trudno mi się w tym teraz odnaleźć. Nie podoba mi sę też menu pojawiające się po zakończeniu bitwy.
Co do Battlenetu to jest on inny od tego z jedynki. Trochę brak głównego chatu i tak naprawdę to nie wiem czy jestem na kanale Europa czy ogólnoświatowym. Klimat jest taki turniejowy, a cały interfejs ma bardziej społecznościowy charakter. Ogólnie to mi się podoba, choć idealnie nie jest, niektóre elementy są za duże, a niektóre za małe.
W rozdzielczości 1024x768 gra się trochę inaczej niż jest to pokazane na screenach i gameplayach. Ekran jest węższy. Tło na battlenecie jest wręcz niezauważalne, bo elementy pierwszoplanowe wszystko zasłaniają, dlatego Battlecruisera przemierzającego wszechświat na tej rozdzielczości sobie nie pooglądamy
. Głosy, portrety i muzyka mogłyby być lepsze i bardziej urozmaicone i różnorodne. Jednostki przez to (niektóre) są za mało charakterystyczne. Portrety wyglądają zbyt bajkowo, powinny być bardziej realistyczne, mroczne, z szumem i zakłóceniami.
To tyle na razie, idę grać dalej
.