No więc?Czy mogę otrzymać w końcu link do tej kampanii?Wcześniej zwróciłem uwagę, że tam kampanii nie ma, i nic się nie zmieniło.
Aha... no to muszę przyznać, że mi nie żałowałeś krytyki .
Nie obraź się, ale jak na mój gust przesadzasz z tym formatowaniem tekstu podczas gry. Co to za różnica czy będzie "Gui Montag:" czy "MONTAG:" ?
To samo z tekstem "THE END"... no litości, ale to są już na prawdę mało istotne rzeczy.
Masz rację, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w robieniu kampanii do SC ponieważ to jest pierwsza jaką zrobiłem. Teren bardzo skrytykowaliście... no cóż, mi odpowiadał, postaram się coś z tym zrobić xP.
Literówki i błędy interpunkcyjne... każdemu się chyba zdarza xd.
Co do poziomu trudności to absolutnie się z Tobą nie zgadzam . Ultrale, Guardiany, Lurkery, insane w 4 misji... i gracz musi sobie z tym poradzić. To samo z misją 7... da się ją wygrać, miała być trudna i jest.
I nie trzeba się ładować do drugiej bazy. Można przecież "unieruchomić" Vessela Ghostem i zabić Goliathami.
Liczniki są zbędne w 6 i 8 mapce. W 6 powiedziane było, że MOŻE się pojawi hybryda, a nie że na pewno.
Dźwięk z War2... no cóż, niestety nie posiadam tych oryginalnych z SC więc użyłem tych które mam.
Dialogi... no trochę tak, mało lotne. Sorki.
"- Grupa Raynora w tłumaczeniu na polski nazywa się "Najeźdźcy Raynora", a nie "Jeźdźcy Raynora". "Riders" to nie jest synonim "Raiders"." - No litości... xD
"- Coś stylowego, phew. Gdybyś puścił Walkirię, to by było coś. Prawie jak w Apocalypse Now. A tak..." - ja lubię Bad to the Bone i bardziej mi pasował do mojej wizji Montaga niż Walkirię.
"- Zerg jest aktywny od samego początku, choć powinien raczej działać dopiero od momentu, kiedy pada CC." - cieszę się że był aktywny.
"- Do conditionów opartych na ilości nie używa się "exactly", nigdy. Masz wtedy zapewnione kilkudziesięcioprocentowe prawdopodobieństwo, że trigger nie zadziała. W przypadku tej misji, Hybrydy nie wylęgły się mimo upływu czasu. Używaj, w zależności od sytuacji, "at least" albo "at most"." - znów moja odpowiedź: MOGĄ się pojawić, a nie MUSZĄ.
"- Zjawiska panujące w Nexusie Zeratula są bardziej irytujące, niż ciekawe. Zwłaszcza, że nie ustają po zniszczeniu budynku, skutkiem czego odchodząc stamtąd, trzeba się zmagać z wciąż nadchodzącymi Dragoonami i High Templarami." - a nie wpadłeś na pomysł zniszczenia owych samolotów ? xd
I na koniec Fenix... Fakt, dwa razy zginął i wygląda na to że trzeci raz miał wrócić do życia. Pozornie. To byłoby tylko ciało Fenixa, a nie on sam.
Tyle, że gracz i tak odczuje to w ten sposób, że Fenix powrócił, tyle że opętany przez Durana. A jak mi to ktoś kiedyś mądrze powiedział:Kiedy postać ginie raz, to jest dramatyzm.Kiedy postać jest wskrzeszana, to jest niesmak.A kiedy postać znowu ginie, to są już jaja z odbiorców.Jak wobec tego nazwać ponowne ożywienie tej postaci?
Dziwne wytłumaczenie. Do zdarzeń losowych służą poza tym inne triggery, a nie umyślne robienie błędów.
Jeśli chodzi o pozostałe, to ja osobiście do zawiadomień o śmierci bohatera używam dźwięku "transmission", a do zawiadomień o nowych celach misji dźwięku "ComBeep" - tak samo, jak panowie z Blizzarda.
- Grupa Raynora w tłumaczeniu na polski nazywa się "Najeźdźcy Raynora", a nie "Jeźdźcy Raynora". "Riders" to nie jest synonim "Raiders"." - No litości... xD
Polecam autorowi zrobić The Abridged Series swojej kampanii z dużą ilością Lampshade Hangingu (tu miał być link do TVTropes, ale jestem leniwy). Montag, Bad to the Bone, Konfederacja, Fenix wstający z grobu? Wytknij to wszystko, wyśmiej, a dźwiękiem na śmierć bohatera uczyń słynne meme "WTFBOOM".Bo od czasu kiedy przestały się pojawiać na Blizzardzie Maps of the Month, a IdrA przestał być tak aktywny, StarCraftowi brakuje komedii. Autorze, masz ksywę Zardon, a to prawie jak Zordon - dorzuć do kampanii jakichś teenagers with attitude! (Dragoon trochę przypomina Zordona)
Eee, ale tak wygodniej. A jakie to triggery, tak swoją drogą?
Sprawa z Fenixem to nie jest do końca to o czym myślicie. To nie będzie Fenix, to będzie coś co tylko wygląda jak on.
i wątpię, by Duran zostawił wszystkich ludzi "normalnych" i ich najął (środki finansowe?), raczej bym obstawał za tym, że zainfekował Terran i zmusił niewolniczo Protossów do pracy nad Hybrydami, które "Zasiał w wielu światach".
+ teksty w dialogach bardziej czytelne (imiona DUŻYMI literami itp.)