Pytałeś, co dokładnie poprawić. Proszę:
- Mury w 3 mapce
_(mi
łe zaskoczenie z randomowym spawnem): po pierwsze takie bazy powinny być syme
tryczne, jeśli nie, chociaż mieć PROSTE ściany.
- Misja, gdzie trzeba zabić High Templara: postaw go gdzie
ś w bazie i zrób triggera, że jak go nie będzie w tym miejscu, to go tam teleportuje
_(czy coś, byle nie stał sam), bo przeszedłem to, lecąc vesselem, rzucając EMP i Irradiate
_(za pierwszym razem 1:34).
- Hybrydy: są fajne, ale niektóre wyglądają po prostu głupio
_(ling
ze Scoutami i arbem nad sobą). Widziałem też, jak otworzyłem mapkę, całkiem sporo hybrydek, ale w grze pojawi
li mi się tylko DT i ling
_(specjalnie czekałem pół godziny), radz
ę to sprawdzić.
- Rozstawienie budynków (
!!!): jeżeli używasz czegoś innego niż StarEdit, to używaj wyrównania do siatki, bo nic nie można postawić w tych bazach, a szczególnie wkurzają
gejzery.
- 3 plansza: jak wysyłasz te Wrai
thy, to zrób to tak, żeby nie latały w kółko, bo to głupio wygląda, użyj np. wysłania na random missions, a po minucie punkt zbiorczy czy coś, no i wyłącz w tej mapie kompowi burrowa (zakopał się lingiem w rogu mapy i się dziwiłem, że Durek nic nie gada (szukałem 20 minut, rozwalając turrety po całej mapie ;/), albo ustaw warunek, że nie 0 unitów kompa
tylko np. at most 5
, to pomoże na takie sytuacje.
- Motyw z ciałem Fenixa i nim samym, nawet ciekawy, ale wymyśl, jak je znaleźli czy namierzyli i dlaczego tyle przetrwało
_(bo jakoś sobie nie wyobrażam trupa i wraku
Dragoona, które przetrwały tyle czasu w samym środku roju
Zergów i jest tylko lekko uszkodzone) ;]
- Nexus Zeratula, to jest po prostu dziwne i mi się nie podobało
.
- Pierwsza misja: lokacje służące do wchodzenia do pojazdów są za du
że (zmarnowałem tam 2 marines na vultury, chociaż przeszedłem 3-4cm od nich, to za dużo)
.
Popracuj też na dialogami w tej misji, przeszedłem połowę samym Montagiem i
Medicem, a jednak gadał do mnie
Marine, chociaż był kilometr dalej
.
To tyle z tych najbardziej gryzących baboli
_(chociaż, raz trafiłem na wręcz poetycko
durnawy [nie ma takiego słowa w języku polskim] tekst w dialogu, niestety nie pamiętam, gdzie), ogólnie grało mi się bardzo przyjemnie chociaż z
Firebatem z 40dmg to takie trudne nie jest:D. Dobra kampania
_(powiedziałbym zaje***a, ale nie lubi
ę Terrana
).
Znasz rolę jednostek, i fabuł
ę, umiesz ją ładnie wk
omponować w tło i to jest twój największy atut (jak na
_razie w niewielu kampaniach widziałem to DOBRZE zrobione).
PS: Jeżeli robisz te Hybrydy, to nie może być hybrydy z
Reavera
_(to robot...). No i po cichu liczyłem, że będzie jakiś wybór, zostać z Duranem czy przejść z Doktorkiem na stronę tossów, ale nie żałuję, bo ładnie to dalej poprowadziłeś.
Der_SpeeDer: ile razy mam to powtarzać, do jasnej ciasnej? Nazwy jednostek, ras, specjali, itd., piszemy z DUŻEJ litery! W ogóle cały post jest po prostu koszmarny pod względem ortograficznym, a o brakach znaków przestankowych nawet mi się już nie chce gadać.Edit: Wiesz, może tego nie zauważyłeś, ale każdy post czytam na następny dzień i jeżeli wyczaję babola to go poprawiam, a ten post jest tak napisany, gdyż SOBIE NOTOWAŁEM co wypiszę, a że poprawiłeś all zanim dokończyłem to już inna historia:P.