-budował więcej dronek, tak z ~20 na każdego expa. Jak najszybciej. Pilnuj, żeby zawsze z chociaż jednego Hatchery budowały się peony.
Stawiaj kilka hatchy obok siebie i binduj ekran (shift + f2-f4). Będziesz miał wtedy więcej klawiszy, do bindowania armii.
A co do tego, że toss jest łatwieszjy od Zerga, to nie bardzo
- nie gra się 12 pool na terrana chyba, że masz pewność, że terran będzie raszował, chociaż na tak wielkiej mapie jak andro musiałby chyba zagrać jakieś 8/8 raxy ze środka mapy, żeby Ci coś zrobić (jeśli się mylę to mnie poprawcie)Cytuj-budował więcej dronek, tak z ~20 na każdego expa. Jak najszybciej. Pilnuj, żeby zawsze z chociaż jednego Hatchery budowały się peony.Rafi Zerg to nie Terran, który sobie robi scvki i wojsko jednocześnie. Zergiem pompujesz drony ile się da (tzn tak, żeby nie opóźnić techa i nie dać sie zabić) a potem robisz tylko wojsko, ewentualnie kiedy expujesz możesz dorobić jednorazowo paczkę dronek ze wszystkich Hatchery do nowego expa ale nie wszyscy tak robią.
mam myszkę A4 Tech (model OP-620)
Oprócz Zerga gram jeszcze Tossem, ale znacznie mniej niż Zergiem. Podobno jest łatwiejszy, może się przestawię na niego całkiem. Przynajmniej na jakiś czas.
Zergiem też trzeba mieć trochę Dronek! 3 expy po 12 Dronek to za mało.
12 pool w ZvT jest popularny dla buildów 2 Hatchery Tech oraz na mapach, na których Terran zwykle blokuje SCVkiem naturala, ale nvm.
Chciałoby się powiedzieć, że mysz nie ma większego znaczenia, bo większość APM zdobywa się na klawiaturze, ale te najtańsze myszki gubią się i nie potrafią poprawnie odczytać ruchu dłoni. Po za tym założę się, że po godzinie pracy na takiej myszce boli Cię dłoń. Nie twierdzę, że ta mysz Cię ogranicza, ale nie wyobrażam sobie skutecznie wykonywać technik typu chińskiego trójkąta czy cloningu takim gryzoniem. A ty przecież możesz mieć ambicje, żeby być bardziej zaawansowanym. Sam mam mysz tej samej firmy, ale z serii X7, i nie wyobrażam sobie powrotu do myszek za 10 zł :/Ważniejsza jest imo klawiatura, ta po prostu musi być standardowa, a taką, jak na złość, trudno znaleźć na sklepowych półkach.
Switch na Protossa nie zwiększyTwojego skilla, a tylko win ratio.