Jak otoczył Scvkami Mariny to rzeczywiście trudno to Zealotami rozwalić. Bez Cannonów sie nie obejdzie. Z 2 razy zdażyło mi się przegrać przez bunkier rush, później pojawiały się tanki i latające budynki. Tylko wtedy od razu poszedłem w Dragoony bez Zetów i miałem tylko 1-2 jak przyjechały Scvki z Marinami. Ale 90% Terran to raczej siedzi cicho w bazie dopóki nie zrobi przynajmniej kilku Vultów z minami. Przypuszczam, ze grałeś na Pythonie i rywal był na sąsiednim płaskowyżu. Protossem to wolę grać na Andromedzie, gdzie jest dość przywoita odległość między bazami i nie spotyka sie raczej żadnych paskudnych sztuczek.
Swoją drogą pro ekstremalnie rzadko kradną gas. Wysyłają probka po Gateway'u a nie Pylonie. Kiedyś (wiele miesięcy temu, kiedy jeszcze scouta puszczano po Pylonie), kiedy jeszcze widywałem gas steal tossy zawsze szły w bezpieczne 2 Gate'y + probka, która czekała tuż pod rampą oppa, żeby zobaczyć, czym wychodzi z bazy. Widocznie to opóźnienie (-100 minerals) + dodatkowa pewność siebie nie jest zbyt bezpieczna...