StarCraft Area Forum

StarCraft + Brood War => Problemy => Wątek zaczęty przez: SirRaspberry w Kwiecień 27, 2014, 11:42:38 am

Tytuł: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: SirRaspberry w Kwiecień 27, 2014, 11:42:38 am
Tak jak w temacie. Mam neta z limitem, czego na razie nie zmienię. Jak mi się zabójczo nudziło to grałem w Diablo 2 przez tcp/ip sam ze sobą (nec+czarka ogień). Działo się to w następujący sposób.
Skopiowałem sobie folder z Diablosem i jedną kopię uruchamiałem normalnie, a drugą przez program Sandboxie. Dzięki temu działały obie jednocześnie, w oknach. Jeżeli miałem jakiekolwiek połączenie z tcp/ip aktywne (nawet z wyczerpanym netem) to mogłem jedną kopią gry założyć grę a drugą dołączyć do gry wpisując swój adres ip. Było śmiesznie.
Teraz robię rpg w Starcrafcie i chciałbym na bieżąco sprawdzać, czy skrypty działają tak jak mają działać (dzielenie expa jak się jest w drużynie i inne takie pierdółki).
Zrobiłem wszystko tak samo, jak to robiłem przy Diablo, no i niestety.
Jeżeli wejdę do gry multi i wejdę w LAN IPX to drugim kontem nie mogę bo wyskakuje błąd "cannot initialize network provider". Z UDP tak samo. Jeżeli najpierw wejdę kontem odpalonym przez Sanboxie to nie ma błędu, ale też nie wchodzi, po prostu klikam OK i nic się nie dzieję.

Błąd pojawia się przy wchodzeniu już w tryb multi, jeszcze przed założeniem gry.
Cable Connection i Modem też nie będą działać, żeby ktoś z tym nie wyskoczył xD.

Nie mogłem wygooglować tego problemu, więc może tutaj ktoś coś wymyśli :P.


Edit: Jeżeli ktoś wie też jak zrobić, żebym do tego Diablosa nie potrzebował żadnego neta, to też może napisać, bo nie umiem zrobić sieci samemu ze sobą, nawet tej wirtualnej :/.
Tytuł: Odp: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: Cristina w Luty 05, 2018, 11:59:29 am
How much more can I recommend?
Tytuł: Odp: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: Bastronut w Luty 08, 2018, 10:54:49 am
Czy mogę to zrobić? Jeszcze tego nie próbowałem. Spróbuję to trochę zagrać.
Tytuł: Odp: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: Nela90 w Luty 09, 2018, 10:10:51 am
Jaką szybkość internetu powinnam mieć jeśli chcę grać w Diablo? Strasznie mi muli na moim kompie i obawiam sie, że to wina neta a nie komputera
Tytuł: Odp: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: Constantinut w Kwiecień 02, 2018, 06:22:29 am
Mam taki sam problem z tobą. Co muszę zrobić, żeby kichnąć?
Tytuł: Odp: Starcraft, sandboxie, gra samemu ze sobą
Wiadomość wysłana przez: OldmansHQ w Kwiecień 09, 2018, 02:05:59 am
Internet z limitem? Kiedy bylem maly, moja prababcia opowiadala mi jakie to kiedys zycie bylo ciezkie. Brak biezacej wody, malo jedzenia, no i oczywiscie internet z limitem. Ale bylem pewny, ze to problemy zeszej epoki. W tych czasach nikt nie powinien tak cierpiec, ani zyc jak zwierze bez nielimitowanego internetu. Solidne polaczenie powinno byc zagwarantowane przez Prawa Czlowieka!

Sam grywam w D2 na singlu, HC, untwinked. O wiele lepiej sie gra niz na BNET z botami. Dzieki temu ilosc przedmiotow i wyzwan w grze jakby sie zwiekszyla i stala bardziej zroznicowana. Bardzo serdecznie polecam gre w D2 bez zadnego polaczenia :).

Wlasnie sam sie zastanawialem jak to sie kiedys bawilo edytorem... Nie pomyslalbym, ze ktokolwiek tutaj jeszcze zajmuje sie czyms takim! Z checia pomoge ci testowac, jezeli kogos potrzebujesz.

Fajnie byloby zebrac jakas mala grupke i kiedys zagrac w Astrogearsy czy jakies inne wyzszej klasy UMSy.